Szeretnék pár szóban beszámolni az erdőkertesi sakkcsapat eddigi működéséről. A csapat 2002-ben alakult néhány lelkes sakkbarát jóvoltából.

SAKK ERDŐKERTESEN
Nekik volt köszönhető, hogy még ebben az évben az Erdőkertesi Sportegyesületen belül létrejött a sakk szakosztály.Az első erőpróbára a 2002/2003, évi Pest Megye Csapatbajnokságon került sor. A hat résztvevő csapat oda- visszavágós rendszerben küzdött meg egymással. Ekkor még csak a hatodik helyre futottunk be. A kezdeti bizonytalan (sakk)lépések után azonban évről évre jobb teljesítményt nyújtott a csapat. 2004- ben holtversenyes 9-10. helyet (13 résztvevő csapat), majd 2005- ben a 8-9. helyet szereztük meg. Az igazán nagy sikert a 2006/2007. bajnoki év hozta, amikor a 19 nevező csapatot két csoportra osztották és saját csoportunkban a negyedik helyet szereztük meg. Ezzel kivívtuk magunknak a lehetőséget, hogy a következő szezont Pest megye 10 legerősebb csapata között tölthessük el. A tavalyi bajnokságban tehát igen nehéz dolgunk volt, de a játékosok helytálltak és a 9. helyet megszerezve kiharcolták a bennmaradást. Hazai találkozóinkat a Faluházban rendezzük meg. Ez az intézmény adott otthont - közvetlenül felújítása után- 2004 januárjában az I. Erdőkertes Kupának is, melyet azóta még kétszer megrendeztünk.

 

Az eltelt évek során néhány szép egyéni eredményt is elértünk. Áll Had áljon ittsorán néhányszép egyéni eredményt jon itt most néhány ezek közül:

2002. évi Pest megyei Diákolimpia Középiskolások: Szakály Balázs 1. hely

2003. évi Pest megyei Diákolimpia Általános iskolások: Babér Balázs 2. hely

2005. évi II. Erdőkertes Kupa: Maráczi Ernő 1. hely

2006. évi Pest megye bajnokság: Maráczi Ernő senior 1. hely

2006. évi Nyíregyházi sakk verseny: FIDE csoport: Maráczi Ernő senior 1. hely

Szakály Balázs legjobb élő pont nélküli, egyben FIDE mesterjelölti címet szerzett

                                                            A csoport:       Babér Balázs 3. helyezett

2007. évi Nyíregyházi sakk verseny: FIDE csoport: Maráczi Ernő senior 1. hely

Minden kedves sakkbarátot, érdeklődőt, sakkozni vágyót szertettel várunk edzéseinkre, melyeket a Szó- fogadó Általános Iskolában (Erdőkertes Mikszáth u. 29.) csütörtökönként délután 6 órától tartunk.                                          

szerző: Szakály Balázs